Misantroperna 2021 - Teaser III

Misantroperna
av Jens Ohlin

Det farligaste som finns är att säga sanningen.

Nypremiär 28 augusti 2021

Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här inkluderas alla, här kastas ingen bort. Här vägs orden på guldvåg och klyschorna flyger genom luften. Här talar vuxna människor som om de var med i ett flummigt barnprogram. Fy fan för den här kommunen. Fy fan för alla dessa ögontjänare. Varför säger ingen som det egentligen är: att byfånen som prisas för sina inlärda floskler är en livsfarlig dresserad apa? Att batikhäxan till lärarinna är en självgod hycklare? Att hennes präktiga favoritelev är en vanlig jävla mobbare?

Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det? Nej, det finns fler med samma typ av intelligens som hon, fler som vågar se verkligheten som den är. Fler som inte längre går med på att låta sig luras. Hur djupa rötter har den egentligen, den kommunala lögnen? Darra, hycklare: Alice tänker dyka ner i kaninhålet och se efter.

Regi och manus: Jens Ohlin

Scenografi och ljusdesign: Susanna Hedin
Assisterande scenografi och ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl 
Kostymdesign: Matilda Hyttsten
Mask- och perukdesign: Susanne Åberg
Dramaturg: Magnus Lindman 

 

Läs mer om Misantroperna här!

Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta.

Medverkande:  Andrea Paddington Edwards, Nina Haber, Sanna Hultman, Benjamin Moliner, Lena B Nilsson, Jens Ohlin, Sara Shirpey, Jonas Sjöqvist, Sara Wikström, Emma Österlöf