Den fule - Vattenrepetition

Den fule 
av Marius von Mayenburg 

Om en människa som är så fruktansvärt ful.
Du tar en selfie. Du tar en till. Du tar 57 stycken och väljer ut en. Du får en like. Du får tusen till. Plötsligt ser du dig själv dyka upp överallt. Alla andra ser ut som du. Det är ju lite roligt, eftersom du var så fruktansvärt ful. 

Som husdramatiker på Schaubühne i Berlin har stjärnskottet Marius von Mayenburg (f 1972) gjort sig känd för sin hårdkokta samhällskritik och sina smarta pjäser. Det är ingen högoddsare att tro att Den fule från 2007 så småningom hamnar i klassikerhyllan. Pjäsen gestaltar på ett både smärtsamt och fantastiskt roligt sätt samtidens utseendefixering och vårt eviga sökande efter jaget där bakom. I regissören Nora Nilssons händer formas den absurda satiren till en både drastisk och osminkad skildring av vår jakt på bekräftelse och den föränderliga skönhetens miljardindustri. Det blir polerat och snyggt, men vi varnar för att även naturliga element kan tränga sig ut ur den perfekta fasaden ... 

Urpremiär 25 november 2017 Stora Scenen Folkteatern Göteborg

Medverkande: Pelle Grytt, Benjamin Moliner, Dasha Nikiforova och Dejmis Rustom Bustos (Skådespelarpraktikant från Högskolan för Scen och Musik, Göteborg.)

Dramatiker: Marius von Mayenburg
Översättning: Magnus Lindman 
Regi: Nora Nilsson
Scenografi och kostymdesign: Jenny Nordberg
Ljusdesign: Carina Persson
Mask och perukdesign: Susanne Åberg
Video: Carl Olsson
Ljuddesign: Dan Andersson

LÄS MER OM DEN FULE