Jukebox - Män som älskar (män) - Teaser II

Jukebox
Liveteater i realtid – från en soffa till en annan

Folkteaterns skådespelare bjuder nu in till träffar hemma hos sig själva. Vi har byggt en digital jukebox fullmatad med noveller, poesi, essäer och dramatik. Du väljer själv vilken text du önskar att skådespelarna spelar upp – live och direkt för dig. Betala en slant och låt teatermaskinen rulla igång med liv, nerv och skarpt läge. Det blir ett personligt möte på säkert avstånd, en daglig dos drama. Titta själv eller bjud några vänner på länken. Om mötet utmynnar i fördjupade samtal om texten och livet, så låt gå!

Folkteaterns Jukebox presenterar utdrag på ca 20 minuter ur följande texter:

"Dagböcker och brev 1962 - 1974"
Skådespelaren Lena Nymans frispråkiga anteckningar låter oss komma riktigt nära en skapande människas innersta rum. Vi läser bland annat avsnitt ur den bantningsdagbok Lena Nyman skriver under arbetet med en roll för filmregissören Vilgot Sjöman.
Premiär 27 mars - spelas vecka 13 och 15.
Medverkande: Emma Österlöf/Rebecca Riggo

"Kvinnor som dör"
Sammansatta scener innehållande kvinnor som dör, tar livet av sig, eller blir mördade. Utdrag från bland annat: Hedda Gabler, Den bergtagna, Anna Karenina, Medeas barn och Ifigenia.
Premiär 9 april - fler speldatum tillkommer.
Medverkande: Nina Haber, Anna Lundström och Sanna Hultman.

"Män som älskar (män)"
En tjugo minuter lång djupdykning ner i kärlekens rum. Hjärta, smärta och åtrå, överraskande och tidlös liksom kärlekens vedermödor självt.
Premiär 17 april - fler speldatum tillkommer.
Medverkande: Pelle Grytt och Benjamin Moliner.

"Grisen i säcken"
Låt jukeboxen slumpmässigt snurra. Tre skådespelare presenterar tre texter, men avslöjar varken titel eller författare, de beskriver bara innehållet. Du väljer en text, de andra två skådespelarna stannar kvar och lyssnar. Efteråt förs ett samtal om författaren och texten.
Premiär 30 april - fler speldatum tillkommer.
Medverkande: Pelle Grytt, Benjamin Moliner och Malin Morgan.

"23 dagar ur Ockulta dagboken"
Möt Strindberg när han var som knäppast, i överraskande texter uppkomna ur en psykotisk tid på Paris gator.
Premiär 8 maj - fler speldatum tillkommer.
Medverkande: Sanna Hultman

Läs mer om Jukebox!

__________________________________________

Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta.