Blixtra, spraka, blända! - Teaser II

Blixtra, spraka, blända!
av Manda Stenström fritt efter en bok av Jenny Jägerfeld

En story som måste skrivas.

Penny Löwe är yngsta person någonsin att vinna Augustpriset och blir geniförklarad av Mediasverige. Boken har knappt svalnat från tryckeriet innan alla börjar fråga efter nästa. Sanningen är att Penny har grov skrivkramp. Hon förklarar tystnaden med att det alltid var planen: att bli en one-hit-wonder. Under sömnlösa nätter tröstar hon sig själv med att paralyserat följa den My Little Pony-inspirerade Youtube-stjärnan Lola. Som av en händelse möts tjejerna vid en bardisk och en hisnande vänskap utvecklas. Äntligen kan Penny skriva! Tillsammans skapar de en amoralisk urkraft och knappt har det generösa bokförskottet hunnit in på kontot innan det är förbrukat på en vansinnesfärd genom Londons nattliv.

Tillbaka i Sverige vet Penny inte längre vem hon är – bara att hon måste styra upp sitt liv och skriva en bok. Men vad ska hon nu skriva om när hennes liv är helt ointressant? Det är när Penny börjar ge upp idén om att hon är författare som Lola dyker upp igen. Redo med en ny avgrund, lika livsfarlig som kreativt förlösande. Följ med Penny i jakten på sitt livs story.

Av: Manda Stenström
Regi: Emma Roswall
Scenografi: Jenny Kronberg
Kostymdesign: Ellen Dynebrink
Kompositör: Tora Vinter
Ljusdesign: Bella Oldenqvist
Medverkande: Emma Österlöf

Efter boken Blixtra, spraka, blända! skriven av Jenny Jägerfeld, enligt avtal med Grand Agency

Läs mer om Blixtra, spraka, blända!

Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta.