Tre poeter och en pianist - Trailer

Tre poeter och en pianist

Under 2020 har Teg Publishing gjort en rad fina events på Folkteatern; ett slags litterära salonger som firat de tio första åren som bok- och skivbolag. Teg Publishing är ett högklassigt medieproduktionsbolag med en förkärlek till energierna från de norra delarna av landet.

Under en eftermiddag spelade vi in tre poeter och en pianist för Fjärde Scenen, för att sprida och för att dokumentera. Fyra korta filmer, alla lika viktiga. Filmerna premiärvisas och släpps ett och ett under december 2020. 

Mattias Alkberg 
Mattias Alkberg är låtskrivare, artist och författare. Han har gjort 29 album och nio böcker. Här läser han ur senaste boken "Med rätt att dö" som gavs ut av Teg Publishing hösten 2020.  
Verket visas på Fjärde Scenen från 1 december 2020. 

Pernilla Berglund 
Pernilla Berglund är poet och har gett ut tre böcker. Hennes debut "Tilltar" (2013) nominerades till Borås Tidnings debutantpris, uppföljande boken "Fälla" nominerades till Svenska Dagbladets litteraturpris. Här läser hon ur sin senaste bok "Rätten" (2019) som belönades med Norrlands Litteraturpris.  
Verket visas på Fjärde Scenen från 8 december 2020. 

Anders Teglund 
Anders Teglund är pianist och förläggare, och driver Teg Publishing tillsammans med brodern Jonas. Hösten 2020 släpptes hans tredje album på två år: "Vissa somnar helt". Här framför han en version av låten "För sent för allt" från albumet. 
Verket visas på Fjärde Scenen från 15 december 2020. 

David Vikgren  
David Vikgren har sedan debuten kommit att etablera sig som en av de mer egensinniga och nyskapande poeterna av sin generation. Hans skrivande har tilldelats flera litterära priser. Här läser han ur sin senaste bok "Materialvägensägen" (2019) som bland annat belönades med Albert Bonniers Stipendium 2020.  
Verket visas på Fjärde Scenen från 22 december 2020. 

Film: Estrids  
Ljud: Linus Andersson 
Ljus: Youcef Loucif
Producent: Joachim Nordwall och Anders Teglund