Rövarna - Trailer

Två syskonväxer upp under oändlig rikedom och frihet. Den äldste firar livet som en festival och drar runt och dricker och lever rövare. Han är den konstnärliga, kreativa, färgstarka brodern som bär på en oerhörd kraft inom sig, och när den väl bryter ut tar den formen av ett rövarband. Han engagerar alla sina plundrarkompisar och startar en uppslukande Robin Hood-liga i skogen. Han är såklart, trots sina galenskaper,det mest älskade barnetoch han är också ensam arvtagare. Hans systerär den tänkande människan och har inga andra ideal jämte det utsökta förnuftet. Men honbär också på en oerhörd ilsken känsla inom sig, eftersom slumpen ställt till det för henneoch gjort hennearvlös, och när den väl bryter ut slår det slint: eftersom naturen av ren slump gjort mig levande skulle jag lika slumpartat kunna ta ett liv?

Syskonendelar huvudrollen men ingen av dem är hjälte. Att skriva historier utan hjältar var på 1780-talet en stor skandal och när premiären kom ”liknade teatern ett dårhus” som ett ögonvittne beskrev det. "Främmande människor föll snyftande i varandras armar, kvinnor svimmade och fick bäras ut, och ur kaosets dimmor bröt en ny skapelse fram. På scenen stod rövarbandet och skrattade." När vi nu öppnar upp teatern igen välkomnar vi er att komma närmare kaoset. Kliv in i dimman, upplev och delta i rövarnas gemenskap och omfamna den drömska och känslosamma stämning som denna gripande och prisade klassiker bjuder på.

Fritt efter Friedrich Schiller 
Bearbetning: Magnus Lindman och Frida Röhl
Översättning/Manus: Magnus Lindman
Regi: Frida Röhl
Scenografi och kostymdesign: Charlotta Nylund
Ljusdesign: Carina Persson Backman
Kompositör: “Californiaman” Joel Igor Hammad Magnusson
Mask- och perukdesign: Susanne Åberg
Dramaturg: Magnus Lindman

Medverkande: Andrea Paddington Edwards, Lilja Fredrikson, Pelle Grytt, Sanna Hultman, Emma Mehonic, Li Molnár Kronlid, Lena B Nilsson, Ylva Olaison, Rebecca Riggo och Alexander Öhrstrand