Mitt arbete - Teaser III

Anna har precis lämnat förlossningen och är på väg hem med sin pojkvän Aksel och deras lille son. Nu är hon mamma och det ska hon lära sig den hårda vägen. Från och med nu är det hennes arbete. Hon är en i raden av historiens kvinnor som tar det obetalda omsorgsarbetet. Det står så i alla informationsbroschyrer och det hör till hennes natur. Hon ska föda barn, fostra barn, bygga bo och plötsligt vara expert på livsstilen mamma. Hon ska vara tryggheten, den med kontroll, den som lever det meningsfulla familjelivet. Hon ska vara den utmärkt lyckliga mamman, det vill säga: hon ska ha en moders naturliga omtänksamhet och instinkt men fortfarande vara självutvecklande, sensuell, vacker och djup. Men allt Anna kan känna är att hon belönats med baby blues, med en ingående förlossningsdepression och det dröjer inte länge innan hon och Aksel upptäcker att de trillat in i gamla könsroller och en avgrund öppnar sig mellan dem. Dagarna fylls med ångest, meningslösa nyheter på nätet och shopping hon inte har råd med. För att stå emot det hotande vansinnet vänder sig Anna till litteraturen och när hon gör det är hon oerhört flexibel: hon författar allt från personliga dagboksprotokoll till dikter och berättelser. Hon undersöker om hon kan skriva sig ur förlossningsdepressionen. Kanske kan hon lära sig att älska det oroliga öppna livet med ett barn.

Mitt arbete är en pjäs efter den danska författaren Olga Ravs roman. Den utforskar relationen mellan moderskap och skrivande och går på djupet i en feministisk diskussion om förlossningsdepression och hur vi ser på föräldrarollen.

Bearbetning: Liv Helm, Sanna Albjørk, Christine Sønderris, Marie-Lydie Melono Nokouda
Dramaturgi: Sanna Albjørk, Magnus Lindman
Översättning: Michael Larsson
Regi: Liv Helm
Scenografi och kostymdesign: Freya Sif Hestnes
Scenografiassistent: Astrid Sønderskov Andersen
Ljusdesign: Christian Vest Berntsen
Kompositör och ljuddesign: Nanna-Karina Schleimann

Medverkande: Nina Haber och Anna Lundström

Baserad på romanen "Mit arbejde" av Olga Ravn, utgiven av Gyldendal En samproduktion mellan Folkteatern och Husets Teater i Köpenhamn.