Misantroperna - Teaser I

av Jens Ohlin

Det farligaste som finns är att säga sanningen.

 

Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här inkluderas alla, här kastas ingen bort. Här vägs orden på guldvåg och klyschorna flyger genom luften. Här talar vuxna människor som om de var med i ett flummigt barnprogram. Fy fan för den här kommunen. Fy fan för alla dessa ögontjänare. Varför säger ingen som det egentligen är: att byfånen som prisas för sina inlärda floskler är en livsfarlig dresserad apa? Att batikhäxan till lärarinna är en självgod hycklare? Att hennes präktiga favoritelev är en vanlig jävla mobbare?

Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det? Nej, det finns fler med samma typ av intelligens som hon, fler som vågar se verkligheten som den är. Fler som inte längre går med på att låta sig luras. Hur djupa rötter har den egentligen, den kommunala lögnen? Darra, hycklare: Alice tänker dyka ner i kaninhålet och se efter.

Urpremiär 15 februari 2020
Stora Scenen, Folkteatern
Spelas till 23 april

.....................................................................

Regi och manus: Jens Ohlin
Scenografi och ljusdesign: Susanna Hedin
Assisterande scenografi och ljusdesign: Tobias Hagström-Ståhl
Kostymdesign: Matilda Hyttsten
Mask- och perukdesign: Susanne Åberg
Dramaturg: Magnus Lindman

Medverkande: Amed Bozan, Andrea Edwards, Nina Haber, Sanna Hultman, Benjamin Moliner, Lena B Nilsson, Sara Shirpey, Jonas Sjöqvist, Sara Wikström, Emma Österlöf.

Läs mer om Misantroperna här!