En dag ska jag bygga ett slott av pengar - Affischfotografering

En dag ska jag bygga ett slott av pengar

av och med Evin Ahmad

Fyra fester med film, samtal, boksläpp.

Fanns en snubbe en gång som sa att blåa linjenfolk är bland dom deppigaste i huvudstaden.
Han menade att anledningen till det var att vi hela tiden åker i en mörk tunnel.
Alltså den enda sol och ljus vi får är mellan en station.
Kista-Hallonbergen.
Annars åker vi från slutstation till en annan slutstation i en mörk tunnel.
Året om.

Valhallavägen och sushi. En kvinna trampar på sin cykel. Jag har aldrig cyklat i stan.

De här raderna är hämtade ur Evin Ahmads skönlitterära debut. Hon har de senaste åren, när hon inte stått på Folkteaterns scen och spelat fantastiska karaktärer som Hamlet och Marie Antoinette, skrivit boken "En dag ska jag bygga ett slott av pengar". I samband med boksläppet bjöd hon in till fyra fester på Folkteatern. Hon tolkade boken i filmform, bjöd in olika konstnärer och hade ett skönt häng på Lilla Scenen. 

Gäster hos Evin var Lawen Mohtadi (journalist, författare, regissör), Amin Azadeh (artist), Fanna Ndow Norrby (skribent, kommunikatör), Rojda Sekersöz (regissör, poet), Lo Kauppi (skådespelare, dramatiker, regissör), Bianca Kronlöf (skådespelare, komiker, manusförfattare) och Arazo Arif (poet, essäist, kritiker).

Speades 27-30 september 2017 Lilla Scenen 

LÄS MER OM EN DAG SKA JAG BYGGA ETT SLOTT AV PENGAR

Som en förlängning av sin debutbok, En dag ska jag bygga ett slott av pengar, har Evin Ahmad även gjort en kortfilm med samma namn. Filmen hade premiär den 27 september 2017 på Fjärde Scenen – Folkteaterns digitala rum. Filmen gjordes tillsammans med filmaren och Folkteater-medarbetaren Ludde Falk. Musiken i filmen är komponerad av Californiaman (Joel Igor Hammad Magnusson), som även var aktuell som kompositör och livemusiker i uppsättningen Den goda människan i Sezuan på Folkteatern, då i konstellationen BF/C. 

Fjärde Scenen på Folkteatern är ett digitalt rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet. Folkteatern kommer själva att producera men även beställa scenkonst skräddarsydd för denna scen. Välkommen in till Fjärde Scenen!