Don Quijote - Into the Violence II

Don Quijote

Erik Holmström goes följetong, nytt avsnitt varje vecka

En ny världspremiär varje fredag! I helt olika former och format, alltifrån audiodrama till kammarspel och releasefest, möter vi den älskade riddaren Don Quijote och hans vapendragare Sancho Panza. Lika lite som vi kunde spå pandemins konsekvenser, lika lite kan vi förbereda oss på vad ensemblen hittar på inspirerad av Cervantes klassiska roman, inramad av rådande restriktioner och världsläge. Men att det blir åtta fristående delar, det vet vi. Och att det repas max tre dagar innan premiär, det vet vi också. Och att det görs av landets kanske främsta experimenterande teaterteam, det vet vi också. 

Into the Violence En stunds ultravåld. Och massa teaterblod. Ta på dig galonjackan. En garde! Boken Don Quijote innehåller enormt mycket våld. Oftast får Don Quijote stryk, men ibland ger han också andra stryk. Ibland beskrivs boken som en varm hyllning till fantasin, men lika gärna skulle man kunna säga att det är kallsinnig våldsroman där fighterna avlöser varandra i snabbare takt än Hollywood-action. I den andra premiären av Don Quijote på Folkteatern fokuserar vi på våldet, fighterna och actionpartierna i boken. Vi utlovar en kavalkad i våld och blod. Världspremiär fredag 11 september kl 20. Spelas även lördag 12 september kl 16 och kl 20.

Regi: Erik Holmström
Scenografi och kostymdesign: Maja Kall
Ljusdesign: Tobias Hagström Ståhl 
Dramaturg: Magnus Lindman
Komposition och livemusik: Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén
Medverkande: Andrea Paddington Edwards, Pelle Grytt, Sanna Hultman, Anna Lundström*, Malin Morgan, Lena B Nilsson och Jonas Sjöqvist. (*praktikant från Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet)

Läs mer om Don Quijote här!

Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta.