Don Quijote - Outside the Box - Teaser I

Don Quijote

Erik Holmström goes följetong, nytt avsnitt varje vecka

En ny världspremiär varje fredag! I helt olika former och format, alltifrån audiodrama till kammarspel och releasefest, möter vi den älskade riddaren Don Quijote och hans vapendragare Sancho Panza. Lika lite som vi kunde spå pandemins konsekvenser, lika lite kan vi förbereda oss på vad ensemblen hittar på inspirerad av Cervantes klassiska roman, inramad av rådande restriktioner och världsläge. Men att det blir åtta fristående delar, det vet vi. Och att det repas max tre dagar innan premiär, det vet vi också. Och att det görs av landets kanske främsta experimenterande teaterteam, det vet vi också. 

Outside the Box – 2-3 oktober Don Quijote såg en annan verklighet än de flesta. Häng med på utomhusteater och upplev en gömd värld, du också. Don Quijote såg en annan verklighet än de flesta. Där andra såg väderkvarnar, såg han jättar. En skock med får blev en hel riddararmé och ett sjabbigt värdshus tornade upp sig som en mäktig borg i hans ögon. Vi bjuder nu in publiken att uppleva en parallell verklighet bakom vardagen. I den femte världspremiären av Don Quijote på Folkteatern får du följa med ut från teaterhuset, till ett alldeles vanligt torg i närheten. Det vi till vardags ser är bara ytan av ett djupt hav av hemligheter. Bakom dimridåer, konventioner och förutfattade meningar bubblar det av hemligheter, konspirationer, strider och poesi, mitt på torget. Där ute - och i dina hörlurar - kommer en dold värld att uppenbara sig.

Regi: Erik Holmström
Scenografi och kostymdesign: Maja Kall
Ljusdesign: Tobias Hagström Ståhl 
Dramaturg: Magnus Lindman
Komposition och livemusik: Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén
Medverkande: Andrea Paddington Edwards, Pelle Grytt, Sanna Hultman, Anna Lundström*, Malin Morgan, Lena B Nilsson och Jonas Sjöqvist. (*praktikant från Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet)

Läs mer om Don Quijote här!

Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta.